Школа молитвы

Во все времена в дни всеобщего бедствия православные  молитвенно обращались к Господу, Пресвятой Богородице, всем святым. Давайте и мы сегодня будем неустанно просить их о помощи.

Молитва во время распространения вредоносного поветрия чтомая

Текст утверждён Патриархом Московским и всея Руси Кириллом в 2020 г

Господи Боже наш, не вниди в суд с рабы Твоими, и огради нас от губительнаго поветрия на ны движимаго. Пощади нас смиренных и недостойных рабов Твоих в покаянии с теплою верою и сокрушением сердечным к Тебе милосердному и благопременительному Богу нашему припадающих и на милость Твою уповающих.

Твое бо есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

                                      Молитва ко Господу

Го́споди Бо́же на́ш! Услы́ши с высоты́ свята́го Твоего́ Престо́ла на́с, гре́шных и недосто́йных рабо́в Твои́х, бла́гость Твою́ греха́ми свои́ми прогне́вавших и милосе́рдие Твое́ удали́вших, и не взыску́й с рабо́в Твои́х, но отврати́ стра́шный гне́в Тво́й, справедли́во на́с пости́гший, прекрати́ па́губное наказа́ние, удали́ стра́шный ме́ч Тво́й, неви́димо и безвре́менно на́с поража́ющий, и пощади́ несча́стных и сла́бых рабо́в Твои́х, и не обрека́й на сме́рть души́ на́ши, в покая́нии прибега́ющих с истомле́нным се́рдцем и со слеза́ми к Тебе́, Бо́гу Милосе́рдому, мольба́м внима́ющему и переме́ну подаю́щему. И́бо Тебе́ принадлежи́т ми́лость и спасе́ние, Бо́же на́ш, и Тебе́ славосло́вие прино́сим, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Перевод: Господи Боже наш! Услышь с вышины святого Твоего Престола нас грешных и недостойных рабов Твоих, прогневавших Твою благость грехами своими и от милосердия Твоего удалившихся, и не требуй ответа от рабо́в Твои́х, но отврати стра́шный гне́в Тво́й, который справедли́во на на́с нашёл, прекрати́ болезненные наказа́ние, удали́ стра́шный ме́ч Тво́й, невидимо и неожиданно нас поражающий, и пощади́ несча́стных и сла́бых рабо́в Твои́х, и не обрека́й на сме́рть души́ на́ши, в покая́нии прибега́ющих с измученным се́рдцем и со слеза́ми к Тебе́, Бо́гу Милосе́рдому, мольбам внима́ющему и переме́ну подаю́щему. Потому что подобает Тебе́ ми́лость и спасе́ние, Бо́же на́ш, и Тебе́ славосло́вие прино́сим, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и всегда и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

 

Опубликовал 1 апреля 2020.
Размещено в Главная страница.
.